Visa

Contact:

0729.041.919
Aniversarea casatoriei pe ani - 25 de semnificatii si idei de cadouri

Aniversarea casatoriei pe ani - 25 de semnificatii si idei de cadouri

Friday, Nov 2, 2018 0 Comentarii

Casnicia este una dintre cele mai frumoase calatorii ale vietii. Din momentul in care doua persoane aleg sa porneasca impreuna pe un drum comun si isi unesc destinele prin casatorie, incepe cea mai frumoasa aventura a vietii! Stiai ca fiecare an care trece de la data casatoriei are o semnificatie aparte si este o ocazie minunata pentru a celebra prin cele mai deosebite cadouri? Chiar daca voi sunteti cei doi sarbatoriti, sau daca aveti prieteni si apropiati care vor marca o noua etapa din casnicia lor, aveti nevoie sa stiti care sunt cele mai potrivite idei de cadouri aniversare casatorie.


Aniversare 1 an de casatorie - nunta de hartie

Casnicia care a atins pragul de 1 an este marcata prin nunta de hartie. Desi coala de hartie este caracterizata de fragilitate, albul sau imaculat este ideal pentru ca povestile vietii sa fie scrise de catre cei doi aniversati. Pentru aniversarea de 1 an de casatorie nu trebuie sa alegi cadouri foarte complicate, ci mai degraba mergi pe cele simbolice.

Sugestie:

Aniversare 2 ani de casatorie - nunta de bumbac

Au trecut deja 2 ani de casatorie, ceea ce inseamna ca legatura cuplului incepe sa se intareasca si sa capete rezistenta tesaturii de bumbac. Aniversarea a 2 ani de casatorie este cunoscuta si sub denumirea de nunta de bumbac si nu se poate sarbatori mai bine decat prin oferirea unor cadouri confectionate din acest material.

Sugestie:

Aniversare 3 ani de casatorie - nunta de piele

Nunta de piele simbolizeaza trecerea a 3 ani de la casatorie. In acest punct, realatie imprumuta din rezistenta acestui material, asa ca se spune ca nu se mai poate rupe cu una, cu doua. Cadourile ideale pentru aceasta ocazie sunt, desigur, cele din piele, cum ar fi:

Sugestie:

Aniversare 4 ani de casatorie - nunta de panza

In momentul in care se celebreaza 4 ani de la nunta, putem spune ca are loc aniversarea de panza. In tot acest timp, s-au adunat lucruri frumoase, care vor ramane ”brodate” pe panza, formand un accesoriu dichisit. Datorita simbolisticii pe care o are nunta de panza, iti recomandam sa optezi pentru cadouri textile, care pot fi folosite drept cadouri pentru casa.

Sugestie:

Aniversare 5 ani de casatorie - nunta de lemn

Cea de-a 5-a aniversare de la casatorie pare sa fie un moment de cumpana pentru orice cuplu. Conform supersitiosilor, aceasta este asemanata cu lemnul, un material flexibil si usor, dar care, totodata, ar putea sa arda usor. Prin urmare, pentru aniversarea de 5 ani de casatorie opteaza pentru obiecte confectionate din lemn, fie ele piese de mobilier sau accesorii.

Sugestie:

Aniversare 6 ani de casatorie - nunta de fier

Relatia dintre doi parteneri este si mai consolidata odata cu trecerea a 6 ani de la casatorie, motiv pentru care aceasta aniversare a capatat pseudonimul de ”nunta de fier”. Metalul reprezinta, deci, principalul material din care sa fie realizate cadourile potrivite acestui eveniment.

Sugestie:

Aniversare 7 ani de casatorie - nunta de cupru

Una dintre proprietatile specifice cuprului face referire la faptul ca este un bun conducator de caldura. Confortul caracterizeaza, prin urmare, relatiile ajunse la kilometrul 7 al casniciei. De aici identificam si una dintre cele mai frumoase idei de cadouri pentru aniversarea a 7 ani de casatorie!

Sugestie:

Aniversare 8 ani de casatorie - nunta de lut sau de bronz

Lutul era considerat a fi materia din care Dumnezeu l-a creat pe Adam. In acelasi timp, lutul este si considerat a fi simbolul fertilitatii. Daca se intampla ca, dupa 8 ani de la casatorie, partenerii cuplului aniversat sa devina parinti, atunci stim exact care sunt cadourile potrivite pentru ei cu ocazia aniversarii lor!

Sugestie:

Aniversare 9 ani de casatorie - nunta de salcie

Odata ajunsi in punctul de a celebra 9 ani de casatorie, partenerii cuplului pot asemana relatia lor cu o salcie. Nunta de salcie, adica aniversarea a 9 ani de la casatorie inseamna ca relatia nu se va rupe, chiar daca echilibrul sau pare sa se zdruncine uneori, asemenea ramurilor de salcie in bataia vantului. Mergi pe cadouri care transmit ideea de rezistenta, pentru un astfel de eveniment.

Sugestie:

Aniversare 10 ani de casatorie - nunta de tinichea sau de aluminiu

Cu toate ca denumirea de “nunta de tinichea” ar putea capata o tenta ironica, avand in vedere ca tinicheaua este un material ieftin, o tinichea din aluminiu are o calitate extraordinara, anume aceea ca nu rugineste. Astfel, aniversarea de 10 ani de casatorie reprezinta o piatra de temelie pentru orice cuplu. Cadouri trebuie, deci, sa fie deosebite.

Sugestie:

Aniversare 11 ani de casatorie - nunta de otel

Otelul este cunoscut pentru duritatea sa, ceea ce inseamna ca nunta care ii poarta numele si care marcheaza aniversarea a 11 ani de casatorie este un simbol al unei relatii extrem de fortifiate. Cele mai potrivite cadouri pentru acest moment sunt tocmai obiectele pentru realizarea carora s-a folosit otelul.

Sugestie:

Aniversare 12 ani de casatorie - nunta de matase

Casnicia care a ajuns in pragul celei de-a 12-a aniversare este asemanator cu hainele scumpe de matase. Fina, confortabile si foarte placuta, dar totodata extrem de valoroasa, precum matasea, aniversarea a 12 ani de casatorie trebuie marcata prin oferirea unor daruri de lux, memorabile si originale.

Sugestie:

Aniversare 13 ani de casatorie - nunta de dantela

Care sunt primele lucruri care iti vin in minte atunci cand te gandesti la o rochie din dantela? Probabil ca eleganta, frumusetea si transparenta! Ei bine, se crede ca aceste trei caracteristici sunt asociate casniciei care a implinit “varsta” de 13 ani! Iti spunem imediat si la ce tip de cadou ne-am gandit (hint: unul foarte sofisticat!)

Sugestie:

Aniversare 14 ani de casatorie - nunta de fildes

Albul fildes este o nuanta eleganta, iar aniversarea de 14  ani de la casatorie, care se mai numeste si nunta de fildes este, prin asociere, o etapa care a atins rafinamentul maturitatii. Cu ocazia celei de-a 14-a aniversari trebuie sa optezi pentru cadouri care se remarce prin finetea detaliilor, cadouri pe care le poti regasi chiar si in colectia noastra.

Sugestie:

Aniversare 15 ani de casatorie - nunta de cristal

Nunta de cristal este reflexia casniciei dupa 15 ani de la ziua in care partnerii au spus “Da!”. Un moment la fel de pretios, precum numele pietrei al carui nume il poarta, nunta de cristal reprezinta o ocazie unica in viata. Fiind vorba despre o etapa importanta a relatiei, se impun idei de cadouri pe masura grandiozitatii evenimentului!

Sugestie:


Aniversare 20 de ani de casatorie - nunta de portelan

20 de ani de casatorie? Sarbatorim nunta de portelan! Portelanul este materialul care simbolizeaza devotamentul si increderea, in ciuda faptului ca este asociat, deseori, cu ideea de fragilitate.

Sugestie:


Aniversare 25 de ani de casatorie - nunta de argint

Nunta de argint, un eveniment care trebuie celebrat prin cele mai frumoase cadouri este o ocazie care are o simbolistica foarte interesanta. Argintul este o reprezentatie a intelepciunii si a trainiciei, motiv pentru care se spune ca cei care au ajuns la borna cu numarul 25 al casniciei nu se vor mai desparti niciodata. Avem, si de data aceasta, idei potrivite de cadouri.

Sugestie:


Aniversare 30 de ani de casatorie - nunta de perle

Putina lume stie ca pretioasele perle sunt rezultatul efortului pe care scoica il depune, timp de ani la rand, sa adune, bob cu bob, nisipul. Astfel, aniversarea de 30 de ani de casatorie celebreaza trecerea peste toate incercarile grele la care cuplul a fost supus de-a lungul vremii.

Este musai, deci, ca darurile oferite sa fie pretioase.

Sugestie:

Aniversare 35 de ani de casatorie - nunta de coral sau nunta de jad

Asemenea coralului si jadului, casnicia care a implinit 35 de ani se remarca prin frumusete si raritate. Astfel, aniversarea de 35 de ani de casatorie este o ocazie care trebuie sarbatorita asa cum se cuvine, iar noi iti oferim si cateva propuneri de daruri.

Sugestie:Aniversare 40 de ani de casatorie - nunta de rubin

Stim cu totii, poate, ca rubinul este o piatra pretioasa care are o insemnatate aparte. Se spune ca aceasta este piatra curajului si ofera denumirea nuntii care se sarbatoreste la 40 de ani de la casatorie tocmai pentru ca este vorba despre o relatie care a reusit sa infrunte toate piedicile si sa isi castige trainicia. Cadourile cele mai potrivite sunt cele pentru decorarea casei.

Sugestie:


Aniversare 45 de ani de casatorie - nunta de safir

Cel putin la fel de pretioasa ca si nunta de rubin, cea de safir este o alta etapa importanta din viata unui cuplu trainic. Si in acest caz recomandarea noastra este sa mizezi pe daruri care emana eleganta, stil si rafinament.

Sugestie:

Aniversare 50 de ani de casatorie - nunta de aur

Nunta de aur se celebreaza la aniversarea de 50 de ani de casatorie. Se crede ca in aceasta etapa ajung doar casniciile care s-au intemeiat pe iubirea sincera. Ai ghicit deja: cadourile ideale pentru a-i felicita pe cei care sarbatoresc nunta de aur sunt cele pretioase!

Sugestie:

Aniversare 55 de ani de casatorie - nunta de smarald

Se spune ca la momentul celebrarii nuntii de smarald ajung doar cuplurile care reprezinta un adevarat model pentru ceilalti din jur. Simbolista acestei aniversari este una extrem de speciala, motiv pentru care este si nevoie de un cadou pe masura, care sa ii impresionezi pe cei aniversati! 


Sugestie:Aniversare 60 de ani de casatorie - nunta de diamant

Denumirea diamantului provine de la termenul de origine greceasca “adamas” care se traduce prin “de neinvins”. Exact asa se considera si casnicia care a ajuns pana in punctul de a aniversa 60 de ani. Noi venim cu cele mai interesante idei de cadouri pentru nunta de diamant!

Sugestie:


Aniversare 70 de ani de casatorie - nunta de platina 

Platina este cel mai scump si cel mai durabil metal din categoria celor pretioase. Pentru a simboliza aceasta aniversare cele mai potrivite cadouri sunt cele care transmit ideea de rezistenta in timp.

Sugestie: